Sarah Madou MS5 1932

Sara Madou

Freelance eindredacteur

Sara Madou was onder andere hoofdredacteur van CJP en sinds twee jaar is ze fulltime freelancer. In die hoedanigheid werkt ze als journalist, copywriter, eindredacteur en hoofdredacteur voor verschillende opdrachtgevers, waaronder Vrij Nederland, Vogue en het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Wat is voor jou het belangrijkste onderwerp dat nu speelt in de culturele sector?
“Ik heb gemerkt dat er soms enige angst heerst om nieuwe dingen te doen, zaken anders aan te pakken. Maar het kan niet anders. De bezuinigingen in de sector blijven helaas maar doorgaan en dan hebben we ook nog te maken met vergrijzing en andere afleidingen, zoals social media. Ik zou graag zien dat er meer honger komt naar een frisse blik en nieuwe plannen, zonder daarbij de sterke kanten en de waarde van de sector te verliezen. Er is ontzettend veel moois te zien en ervaren op cultureel gebied en ik hoop dat steeds meer mensen daarvoor open gaan staan."

Wat verwacht je van Zanadou?
"Door mensen te laten zien en spreken die de dingen anders dan anders aanpakken, kunnen we de culturele sector hopelijk inspireren om hierin mee te gaan. Juist de link met vacatures in de culturele sector is zo waardevol. Want hoe diverser de werknemers bij een culturele instelling, hoe diverser er gedacht en gewerkt gaat worden, als het goed is."

Wat is jouw favoriete culturele uiting?
"Ik heb een vrij ernstige verslaving aan boeken, van non-fictie tot literatuur: mijn huis staat er vol mee. Ook films houden me veel bezig. Op theatergebied houd ik vooral van voorstellingen die me intellectueel uitdagen, dat je er dagen later nog over nadenkt en iets opgestoken hebt. En de een tikje gekke, afwijkende dingen, zoals theater van Circus Treurdier en Jakop Ahlblom, of de kunst van David Lynch, daar kan ik ook niet zonder."


Sarah Madou MS5 1950